Χημικά λουλούδια – Λίγα λόγια για την επίθεση της Παρασκευής

Την Παρασκευή 19/10 γύρω στις 11 το πρωί αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν για άλλη μια φορά χωρίς κάποια αφορμή στους μετανάστες μικροπωλητές εξωτερικά της ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα, 30 μηχανές της ομάδας δέλτα, μια μπλε διμοιρία και πολλοί ασφαλίτες εφόρμησαν στο σημείο της κεντρικής εισόδου του κτιρίου, ταυτόχρονα άλλες 30 μηχανές ήταν έτοιμες να ‘συνδράμουν’ από την πλευρά της Μαυροματαίων. Η επίθεση πέρα από τα γκλομπ και το ξύλο περιελάμβανε, ρίψη δακρυγόνου, 7 χειροβομβίδων κρότου λάμψης και μιας φωτοβολίδας στην αυλή της ΑΣΟΕΕ, ενώ δύο δελτάδες εισήλθαν στον προαύλιο χώρο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατέστρεψαν τα εμπορεύματα κάποιων μικροπωλητών και συνέλαβαν έναν από αυτούς. Επειδή αυτή τη φορά οι μπάτσοι δε βρήκαν εύκαιρες πέτρες για να πετάξουν στους αμυνόμενους μετανάστες, ξερίζωναν και τους πέταγαν τα λουλούδια που φύτεψε η Πρυτανεία με σκοπό να τους απομακρύνει από την ΑΣΟΕΕ και όχι βέβαια για καλλωπιστικούς λόγους.
Η επίθεση αυτή, πρώτη μεγάλη επιχείρηση ενάντια στους μικροπωλητές της ΑΣΟΕΕ για τη φετινή χρονιά, αποτελεί συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων που βιώσαμε πέρισυ. Μικρότερες επιθέσεις σημειώνονται συχνά στην ΑΣΟΕΕ. Για παράδειγμα, το Σάββατο 13/10 το μεσημέρι, η αστυνομία προσήγαγε έξι συνολικά άτομα από το Μπαγκλαντές. Τρία από αυτά προσήχθησαν στο ΑΤ Κυψέλης από τέσσερις διάδες, οι οποίοι επέστρεψαν μετά από ώρα στο τμήμα όπου και τους έκλεψαν 350 ευρώ, τους κατέστρεψαν τα κινητά και τους απομόνωσαν στις τουαλέτες χτυπώντας τους επί 15 λεπτά.
Η ΑΣΟΕΕ, από τους τελευταίους χώρους όπου μετανάστες μικροπωλητές μπορούν να βιοπορίζονται πουλώντας τα εμπορεύματά τους για λίγα χρήματα, γίνεται στόχος τόσο ευρείας καταστολής και αστυνομικής βαρβαρότητας λόγω της ύπαρξης μιας κοινότητας αγώνα ντόπιων και μεταναστών, η οποία εδώ και τόσο καιρό αντιστέκεται.

Συνέλευση μεταναστών & αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ

Σχετικά άρθρα: