Κάλεσμα σε μικροφωνική Κυριακή 3/2 στο Θησείο για τη δολοφονία του BABACAR NDIAYE

Χθες 1-2-2013 και γύρω στις 20.30, μετά από καταδίωξη της δημοτικής αστυνομίας μεταναστών μικροπωλητών που βρίσκονταν στο Θησείο, πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, οι δημοτόμπατσοι εγκλωβίζουν έναν από αυτούς και στην προσπάθειά τους να του πάρουν την πραμάτεια του, ο μετανάστης βρίσκεται στις γραμμές του τρένου, πέφτοντας από  ύψος 7 μέτρων όπου και πεθαίνει ακαριαία. Πρόκειται για τον BABACAR NDIAYE, 38 ετών από τη Σενεγάλη.

Αρκετός κόσμος, μετανάστες & ντόπιοι αλληλέγγυοι μαζεύονται στο σημείο και λίγο αργότερα δέχονται την επίθεση της αστυνομίας και διαλύονται στα γύρω στενά. Για πολλές ώρες αργότερα, σε όλο το κέντρο της Αθήνας, δεκάδες μετανάστες προσάγονται. Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι εκτός από δύο που συνεχίζουν να κρατούνται. Οι δολοφόνοι δημοτόμπατσοι, δύο σύμφωνα με μαρτυρίες κόσμου που ήταν στο σημείο, από την πρώτη στιγμή γίνονται άφαντοι, χωρίς ακόμα να έχουν εντοπιστεί.

Σήμερα, η συνέλευση μεταναστών μικροπωλητών και αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ, βρέθηκε σε ένα διευρυμένο σχήμα συνέλευσης, όπου είχαν προσέλθει πάνω από 80 μετανάστες. Έγινε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση για το συμβάν και τις κινήσεις που μπορούμε να δρομολογήσουμε από δω και πέρα.

Έτσι αποφασίσαμε για αύριο Κυριακή 3/2 και ώρα 13.00 μικροφωνική αντιπληροφόρησης στο σημείο της δολοφονίας, στο σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου και τη Δευτέρα 4/2 και ώρα 17.00 ανοιχτή κουβέντα-συνέλευση στην ΑΣΟΕΕ με σκοπό την περαιτέρω επικοινωνία σκεπτικών και συνέχιση των δράσεων.

Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές δολοφονίες τίποτα δε μένει αναπάντητο.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Συνέλευση μεταναστών μικροπωλητών και αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *