Ενημέρωση για τη συνεχιζόμενη κράτηση των συλληφθέντων κατά την αστυνομική επιχείρηση της 22-10 στην ΑΣΟΕΕ | Μικροφωνική Σάββατο 21-12

Αν δεν αφορούσε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια 3 ανθρώπων
θα μπορούσαμε  να μιλάμε για μία κακοστημένη φάρσα σε 4 πράξεις:


Τρίτη 22/10. Άλλη μια θεαματική αστυνομική επιχείρηση με αφορμή την «πάταξη του παρεμπορίου» στην Πατησίων. Έξω από την ΑΣΟΕΕ. ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ παρουσία καναλιών και του υφυπουργού Μηταράκη εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ, μα στη θέα εκατοντάδων φοιτητών αναγκάζονται ν’ αποχωρήσουν. Καθ’όλη τη διάρκεια της επιχείρησης και δίχως να έχει προηγηθεί η παραμικρή συμπλοκή, προσάγουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους, αρκεί να είναι μετανάστης και να βρίσκεται κάπου γύρω απ’ την ΑΣΟΕΕ.


Τέσσερις απ’ τις προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις με στημένο κατηγορητήριο: αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και οι συλληφθέντες οδηγούνται στο αυτόφωρο. Η δίκη αναβάλλεται για τις 10/12. Αν και το δικαστήριο αποφασίζει από την πρώτη στιγμή ν’ αφεθούν ελεύθεροι μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης, οι τρεις από τους τέσσερις παραμένουν κρατούμενοι με απόφαση των μπάτσων, η οποία τους χαρακτηρίζει επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Για τη θεμελίωση της επικινδυνότητας οι μπάτσοι επικαλούνται το στημένο από τους ίδιους κατηγορητήριο. Η απόφασή τους επικυρώνεται από το διοικητικό δικαστήριο.


10/12. Η πολύωρη δίκη γίνεται παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων. Η έκβασή της είναι θετική, καθώς αθωώνονται και οι τέσσερις. Οι γελοίες και αντικρουόμενες καταθέσεις των δελτάδων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Το πλήθος των αλληλέγγυων που είχε κατακλύσει την αίθουσα ξεσπά σε χειροκροτήματα. Μένει η εντύπωση πως σε λίγο θα τους έχουμε τους ελεύθερους δίπλα μας.


11/12. Οι τρεις μετανάστες εξακολουθούν να κρατούνται στο ΑΤ Εξαρχείων με προφάσεις περί διοικητικής γραφειοκρατείας. Η αστυνομία συνεχίζει την κράτηση παρά την αθωωτική  απόφαση και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παρατείνει τη φυλάκισή τους.

Με άλλα λόγια η ζωή και η ελευθερία των μεταναστών βρίσκονται στην απόλυτη εξουσία της αστυνομίας, στο απόλυτο έλεος του κάθε μπάτσου ρατσιστή. Το κράτος έχει επιλέξει μέσα από ένα πλέγμα ρατσιστικών διοικητικών νόμων να δίνει τη δυνατότητα στους μπάτσους να ελέγχουν τους μετανάστες, να τους συλλαμβάνουν, να τους δικάζουν, να τους φυλακίζουν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανέναν έλεγχο. Ακριβώς όπως και στην περίπτωση των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ. Οι μπάτσοι συνέλαβαν μετανάστες στο σωρό και προκειμένου να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα, τους στερούν πεισματικά την ελευθερία τους. Φόρτωσαν σε τέσσερις από αυτούς στημένες κατηγορίες και μετά αποφάσισαν πως η σύλληψή τους αυτή  καθιστά «κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας». Κι έπειτα, παρόλο που οι τέσσερις απαλλάχθηκαν απ’ το σαθρό κατηγορητήριο, αυθαίρετα κι εκδικητικά εμμένουν στην παράταση της κράτησής τους, ξερνώντας το ρατσιστικό τους μένος σ’ εκείνους που αγωνίζονται να ζήσουν μ’ αξιοπρέπεια ενάντια στο διάχυτο μίσος και την κρατική τρομοκρατία.

Τα στημένα κατηγορητήρια και η κρατική σκευωρία δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

όταν ο αγώνας για επιβίωση αφήνεται στο έλεος της αστυνομίας,
γίνεται μπαλάκι σε δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες,
βαφτίζεται κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια

η απάντησή μας είναι:
αλληλεγγύη και κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-12 | 13.00

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ για τους συλληφθέντες της ΑΣΟΕΕ που κρατούνται μέχρι σήμερα στο ΑΤ Εξαρχείων

Καλλιδρομίου &  Χ.Τρικούπη, Εξάρχεια

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *