Ενημέρωση από τη δίκη των συλληφθέντων της 22/10 στην επιχείρηση των μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ και μια συνοπτική περιγραφή των γεγονότων.

Σήμερα πέρασαν από δικαστήριο οι 4 συλληφθέντες μετανάστες της χθεσινής επιχείρησης των μπάτσων στην ΑΣΟΕΕ. Οι κατηγορίες που τους έχουν προσάψει είναι αντίσταση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομο εμπόριο. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου . Ενώ η απόφαση του δικαστηρίου προβλέπει την άρση της κράτησης μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, οι 4 μετανάστες παραμένουν παράνομα κρατούμενοι με απόφαση των ίδιων των μπάτσων ως κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια!!!Και αυτό χωρίς να υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση εναντίων τους.

Με άλλα λόγια αυτό που έγινε την Τρίτη στην ΑΣΟΕΕ ήταν η οργάνωση μιας ακόμη θεαματικής επιχείρησης με την παρουσία δεκάδων μπάτσων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες κτλ), υπουργών και καναλιών “για την πάταξη του παραεμπορίου”. Οι μπάτσοι είχαν περικυκλώσει όλο το οικοδομικό τετράγωνο της ΑΣΟΕΕ και σταματούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους με μοναδικό κριτήριο το αν είναι μετανάστης. Γι’αυτό παρόλο που οι συλλήψεις των 4 μεταναστών έγιναν σε τελείως διαφορτικά σημεία γύρω από την ΑΣΟΕΕ έχουν φορτώσει σε όλους ένα ακόμα από τα συνηθισμένα και στημένα κατηγορητήρια για ανύπαρκτες επιθέσεις εναντίων τους. Στη συνέχεια και χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή συμπλοκή οι μπάτσοι εισβάλλουν στο προαύλιο της σχολής και ζητάνε να μπούνε μέσα στο κτήριο, όπου είχαν καταφύγει εκείνη τη στιγμή διάφοροι κυνηγυμένοι μετανάστες, για να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις  αλλά βρήκαν μπροστά τους εκατοντάδες φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Ακολούθησε συνέλευση των φοιτητών που αποφάσισε την κατάληψη της σχολής μέχρι και την Πέμπτη και πορεία το ίδιο απόγευμα στη γύρω περιοχή.

Υ.Γ : Δεν μπορεί να θεωρήθεί τυχαία η παρουσία ενός βαν του ALPHA από τις 9 το πρωί (ενώ η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11) απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και παρόλα αυτά επειδή δεν έγινε το παραμικρό από αυτά που είχαν φανταστεί (παρά μόνο μπάτσοι να εισβάλλουν σε ένα πανεπιστήμιο) να μην παίξει καθόλου ως είδηση στα κανάλια ούτε στα μεσημβρινά αλλά ούτε και στα κεντρικά δελτία τα όσα έγιναν.

Σχετικά άρθρα:

  • No Related Posts