ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ & ΠΑΝΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΧΘΕΣ ΣΗΜΕΡΑ & ΠΑΝΤΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

κείμενο που μοιράστηκε στη μικροφωνική της 30ης Σεπεμβρίου έξω απο την ΑΣΟΕΕ…

Στις 17 Σεπτέμβρη, ο αντιφασίστας και ράπερ Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από φασίστες της ΧΑ, πληρώνοντας με τη ζωή του τις πολιτικές του επιλογές. Νωρίτερα φέτος, στις 17 Γενάρη, ο Shehzad Luqman είχε μαχαιρωθεί από μέλη της ΧΑ στα Πετράλωνα, ενώ πήγαινε στη δουλειά του, μόνο και  μόνο επειδή ήταν μετανάστης.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες που έγιναν αμέσως στο Κερατσίνι, τον τόπο της δολοφονίας, αλλά και παντού στην Ελλάδα: στα Χανιά, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κ.α.
Εντωμεταξύ, δημοσιογράφοι και πολιτικοί υποκρίνονται ότι σοκάρονται και προχωρούν σε αποκαλύψεις για τα εγκλήματα της ΧΑ που τόσο καιρό έκρυβαν, και πανηγυρίζουν για τις διώξεις ή ακόμα και τη διάλυσή της. Αυτό όμως που -επίτηδες- ξεχνούν να διευκρινίσουν είναι ότι φασίστες και κράτος πάνε χέρι-χέρι. Κατά βάθος ο λόγος και οι πρακτικές τους έχουν πολλά κοινά: Την 1η Φεβρουαρίου του 2013 ο Babacar Ndiaye, μετανάστης μικροπωλητής, δολοφονήθηκε κυνηγημένος από τη δημοτική αστυνομία στο Θησείο. Μέχρι και σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη. Εδώ και χρόνια, οι φασίστες βρίσκονται πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας, όπως συνέβη άλλωστε και την περασμένη Τετάρτη, πετώντας πέτρες ενάντια στους διαδηλωτές και συμμετέχοντας σε ξυλοδαρμούς. Το Σεπτέμβριο του 2012 φασίστες είχαν κάνει σειρά επιθέσεων εναντίον μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αμερικής, με την αστυνομία να στέκει απλά θεατής. Ως απάντηση στα πογκρόμ στις 30 Σεπτέμβρη 2012 διοργανώθηκε αντιφασιστική μοτοπορεία στην Αθήνα, η οποία χτυπήθηκε άγρια από την αστυνομία και οι 15 αντιφασίστες που συνελήφθησαν, βασανίστηκαν τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ. Διώχθηκαν, επίσης, ποινικά σε βαθμό κακουργήματος. Η ελληνική κυβέρνηση χτίζει συνεχώς κέντρα κράτησης μεταναστών, οργανώνει τις μαζικές επιχειρήσεις σκούπας «Ξένιος Δίας», σηκώνει τείχος  και βάζει νάρκες στα σύνορα με την Τουρκία και μιλάει για τους μετανάστες χαρακτηρίζοντάς τους ως «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί». Οι μπάτσοι συλλαμβάνουν, χτυπούν, βασανίζουν και σκοτώνουν στα τμήματα. Τα αφεντικά εκμεταλλεύονται υπό άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης μετανάστες, πάλι με την ανοχή των αρχών, και όταν κάποιοι τολμούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους, όπως έγινε στη Μανωλάδα τον προηγούμενο Απρίλη, δε διστάζουν μέχρι και να τους πυροβολήσουν. Η δικαιοσύνη, που αφήνει όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα να συμβαίνουν, διώκει τώρα τους μετανάστες που εξεγέρθηκαν στην Αμυγδαλέζα στις 10 του περασμένου Αυγούστου.  Όταν οι φασίστες οργανώνονται για να πραγματοποιήσουν το δολοφονικό τους έργο, η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι μπάτσοι γυρίζουν την πλάτη και κοιτάνε αλλού.

Πώς όμως γίνεται να πιστέψουμε ότι  η απαγόρευση του νέο-ναζιστικού κόμματος θα καταφέρει να αλλάξει κάτι στη σημερινή κατάσταση, όταν τα μέλη της θα είναι πάντα εδώ να εξαπολύουν τις ρατσιστικές τους ιδέες, να επιτίθενται σε όσους/ες αντιστέκονται και να προσπαθούν να αποκτήσουν εξουσία; Λύνεται το πρόβλημα του φασισμού με νόμους; Μπορούμε να περιμένουμε από το κράτος που κάθε μέρα μας καταπιέζει να αποδώσει δικαιοσύνη; Είναι λύση να ζητάμε θεσμική βοήθεια, περιμένοντας να δράσουν στο όνομά μας άλλοι, μένοντας απαθείς και χωρίς να κάνουμε τίποτα εμείς για τους εαυτούς μας;

Σήμερα και πάντα, οι επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες συνεχίζονται, με συλλήψεις στις πλατείες και τις γειτονιές μας, στη σύγχρονη σκλαβιά μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, εδώ στην ΑΣΟΕΕ με τις συνεχείς επιχειρήσεις Ματ και ασφαλιτών που κυνηγούν τους μικροπωλητές. Η καταστολή συνεχίζεται με ξύλο και δακρυγόνα στους διαδηλωτές, με φυλακές για όσους συλλαμβάνονται στις συγκεντρώσεις, με μαζικές απολύσεις, με εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων και μπάτσους σε κάθε γωνία της πόλης. Οι δυνάμεις της κυβέρνησης με τη βοήθεια των φασιστών, που είναι το μακρύ τους χέρι, επιτίθενται σε όσους αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να τους υπακούσουν.

Σήμερα, το σύνθημα «κοινοί αγώνες μεταναστών και ντόπιων» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, γιατί  είμαστε όλοι εμείς, μετανάστες με ή χωρίς χαρτιά και ντόπιοι, που γινόμαστε ο στόχος του κράτους , των παρακρατικών και κάθε φασίστα και οι οποίοι πρέπει μαζί να ξεσηκωθούμε, γιατί μας ενώνει η θέληση και το θάρρος για αγώνα. Γιατί ο συνεχής αγώνας για έναν καινούριο κόσμο είναι ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε όσους πέθαναν παλεύοντας για τη ζωή.

Η μόνη λύση για μας είναι να βρούμε τρόπους να συνυπάρξουμε και να δράσουμε συλλογικά απέναντι σε όσα έρχονται. Μαζί μετανάστες και ντόπιοι, χωρίς ιεραρχήσεις και διαχωρισμούς λόγω φυλής, φύλου, χρώματος, ενωνόμαστε ενάντια σε κάθε είδους φασιστική και αστυνομική βαρβαρότητα, για τον κόσμο που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Γι’ αυτά και άλλα πολλά συμμετέχουμε στη Συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων στην ΑΣΟΕΕ, προσπαθώντας μέσα από τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε και που θα δεχτούμε στο μέλλον. Όπλα μας σε αυτή τη μάχη θα είναι η αλληλεγγύη και η ισότητα.

Δεν παλεύουμε μόνο ενάντια στους θανάσιμους εχθρούς μας, τους φασίστες, που είναι δίπλα αλλά και μέσα στη κυβέρνηση και που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια μας την ύπαρξη. Όλοι μας παλεύουμε για μας τους ίδιους, για αγάπη, ίσα δικαιώματα, ειρήνη και δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ –  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ 

 

Σχετικά άρθρα:

  • No Related Posts