Καλέσματα και ενημέρωση από την συνέλευση της 4-2 για την δολοφονία του Babakar Ndiaye

Καλέσματα και ενημέρωση από την συνέλευση της 4-2 για την δολοφονία του Babakar Ndiaye

Χθες,Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Ασοεε συνέλευση με αφορμή τη δολοφονία του Babakar Ndiaye από δημοτόμπατσους στο Θησείο στις 1-2-2013. Συμμετείχαν γύρω στους 250 μετανάστες κυρίως από την Σενεγάλη, άλλες χώρες της Αφρικής αλλά και από το Μπαγκλαντές, καθώς και 100 “ντόπιοι”.
Στη συνέλευση έγιναν ενημερώσεις, ανταλλάχθηκαν σκεπτικά και διερευνήθηκαν δυνατότητες κοινών δράσεων. Γινόταν από όλους και όλες αντιληπτό πως η δολοφονία του Babacar είναι ένα γεγονός που πρέπει να αναδειχθεί με συνεχείς δράσεις και οτι οι απαντήσεις που έχουν δοθεί δεν μπορεί παρά να είναι η μόνο η αρχή. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν, επίσης, οτι οι από κοινού αγώνες ντόπιων και μεταναστών είναι σημαντικό να συνεχιστούν.
Ως πρώτη κίνηση, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλούν οι κοινότητες των Σενεγαλέζων την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στην Πλατεία Κοτζιά απέναντι από το Δημαρχείο.
Επίσης, συγκεντρώθηκαν από τους/τις παρευρισκόμενους/ες κάποια χρήματα για τη μεταφορά της σωρού στη Σενεγάλη.
Προκειμένου να συζητηθεί η συνέχιση των δράσεων καλείται νέα Συνέλευση στην Ασοεε την ίδια μέρα Πέμπτη 7/2 στις 17.00. 

ΥΓ. Θεωρούμε απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή όσο το δυνατών περισσότερων αλληλέγγυων.

      Η αστυνομία ξαφνικά και προκλητικά έκανε την εμφάνισή της με 3 διμοιρίες στα πεζοδρόμια της κεντρικής πύλης σε απόσταση μισού τετραγώνου, μόλις μισή ώρα πριν την ανακοινωμένη έναρξη της συνέλευσης. Αποχώρησαν λίγα λεπτά αργότερα, όταν είδαν τον κόσμο να πυκνώνει και τους μετανάστες να μην πτοούνται από την ύπαρξή τους…

Σχετικά άρθρα: