Κοινή αφίσα της Συνέλευσης Μεταναστών & Αλληλέγγυων ΑΣΟΕΕ, του Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ & του 98 – 93,8fm Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασηςfm

αφισα_ασοεε

“Στηρίξτε τα ελληνικά Πανεπιστήμια!”, κραυγάζουν οι πρυτάνεις και οι μεγαλοκαθηγητάδες, προσπαθώντας να τα αναδιαρθρώσουν, συνεχίζοντας ακάθεκτοι στο δρόμο του “στείρου ακαδημαϊσμού”, καλλιεργώντας και αναπαράγοντας τον αξιακό οχετό ενός αλλοτριωμένου κοινωνικού συστήματος όπου επιβάλλεται ο ανταγωνισμός, η υποταγή, η αποξένωση & ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Δε μας εκπλήσσει, ξέρουμε άλλωστε ότι “το σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος”

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Απ’ τη μια πλευρά ο στρατός των ΜΑΤ, οι πρυτάνεις και οι ρατσιστές. Όλοι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις κρατικές επιταγές.

Απέναντί τους οι φωνές αυτών που συνεχίζουν να μιλούν για αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια,αντίσταση και ελευθερία.

Εδώ και χρόνια φοιτητές και άλλοι αλληλέγγυοι, στήνουμε κινηματικές υποδομές, δημιουργούμε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στεκόμαστε πλάι στον αγώνα για επιβίωση των μεταναστών  μικροπωλητών, παίρνοντας ένα μάθημα αγώνα από  τα ταξικά  μας αδέρφια, βλέποντας ένα κομμάτι του αυριανού μας μέλλοντος στο δικό τους παρόν. Το άσυλο της ΑΣΟΕΕ αποκτά πραγματική κοινωνική διάσταση και στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανακαλύπτουμε ξανά τον συλλογικό μας εαυτό.

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΣΟΕΕ

Μπορεί να ειδωθεί σαν ένα εγχείρημα δημιουργίας ενός πεδίου έκφρασης και δράσης στο χώρο της ΑΣΟΕΕ, έκφρασης που ξεφεύγει από την κυρίαρχη φοιτητική κουλτούρα, έκφρασης εχθρικής στις συμπεριφορές ατομικισμού και απάθειας που κυριαρχούν στις σχολές, έκφρασης που μπορεί να συμβάλει στη συλλογικοποίηση των ατομικών αρνήσεων απέναντι στο υπάρχον σύστημα κοινωνικών σχέσεων. Μια προσπάθεια να χωρέσει στον καπιταλιστικό θεσμό που λέγεται πανεπιστήμιο, η κριτική εναντίον του, μέσα από τη λειτουργία ως πολιτική συλλογικότητα που στεγάζεται σε κατειλημμένο χώρο στη σχολή και λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες.  Η έμπρακτη αλληλεγγύη στους μετανάστες μικροπωλητές γύρω από την ΑΣΟΕΕ απέναντι στις καθημερινές αστυνομικές επιθέσεις, απόρροια της παραπάνω κινητικότητας, είναι στην ουσία της διεκδίκηση των πανεπιστημιακών υποδομών ως σημεία σύμπραξης και αλληλεπίδρασης διαφορετικών μεταξύ τους κοινωνικών υποκειμένων, και σίγουρα σχέση αθέμιτη για κάθε θεσμό της εξουσίας, είτε  αυτή προσωποποιείται σε μπάτσους και υπουργούς είτε στις πρυτανικές αρχές.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΑΣΟΕΕ

Εδώ και 2 χρόνια, μαζί μετανάστες και ντόπιοι, χωρίς ιεραρχήσεις και διαχωρισμούς ούτε λόγω φυλής, ούτε λόγω φύλου, ούτε λόγω χρώματος ενώνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των καθημερινών μας προβλημάτων. Η μόνη λύση για μας είναι να βρούμε τρόπους να συνυπάρξουμε και να δράσουμε συλλογικά απέναντι στις επιθέσεις που δεχόμαστε και που θα δεχτούμε στο μέλλον. Όπλα μας σε αυτή τη μάχη  η αλληλεγγύη, η ισότητα και η αξιοπρέπεια. Εναντιωνόμαστε  σε κάθε είδους φασιστικό ρατσισμό και αστυνομική βαρβαρότητα. Μαζί μπορούμε!

 

ΡΑΔΙΖΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ  98 – 93.8fm

Το άσυλο δεν είναι μια φοιτητική κατάκτηση που  περιορίζεται στην ακαδημαϊκή ιδρυματοποίηση. Είναι μια κοινωνική κατάκτηση που αποτελεί εστία αντίστασης μέσα στη καθεστωτική λαίλαπα που μας κατακλύζει. Θέλουμε ένα άσυλο-εφαλτήριο όπου οι ιδέες μας θα διαχέονται με κάθε τρόπο στην κοινωνία και θα πραγματώνονται σε αμφισβήτηση και ανατροπή. Σε αυτά τα πλαίσια οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης αποτελούν ένα ανοιχτό εγχείρημα επανοικειοποίησης, της κατειλημμένης από τους βαρόνους των media, ραδιοφωνικής μπάντας των fm και την απόδοση της χωρίς αποκλεισμούς και λογοκρισία σε όλους όσους νιώθουν να ασφυκτιούν από κάθε λογής επιβολή και εξουσία στη καθημερινότητα τους.

 

Απέναντι στην αστυνομία, στους φασίστες, τους ρατσιστές και τους διανοούμενους κανίβαλους

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ-ΕΣ ΜΑΖΙ

Σχετικά άρθρα: