Τρίτη 10 Δεκέμβρη, 9.00: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 22-10

Την Τρίτη 22/10 στήθηκε άλλη μία θεαματική αστυνομική επιχείρηση με αφορμή “την πάταξη του παρεμπορίου” στην Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ. ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ παρουσία καναλιών και του υφυπουργού Μηταράκη εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ, αλλά βρίσκουν απέναντί τους εκατοντάδες φοιτητές και αναγκάζονται να αποχωρήσουν. Καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή συμπλοκή, προσάγουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους, αρκεί να είναι μετανάστης και να βρίσκεται κάπου γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Τέσσερις από τις προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις με στημένο κατηγορητήριο: αντίσταση κατά της αρχής και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης. Αυτήν τη στιγμή αν και το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, τρεις από τους τέσσερις παραμένουν κρατούμενοι με απόφαση των μπάτσων που τους χαρακτηρίζει επικίνδυνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Όταν ο αγώνας για επιβίωση…

Οι χιλιάδες μετανάστες που φεύγουν από τις χώρες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις φυσικές καταστροφές για να βρουν ένα καλύτερο αύριο, όταν φτάνουν στην ελλάδα έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα δύσκολη πραγματικότητα. Όσοι καταφέρνουν να επιβιώσουν από τους φράχτες και τις νάρκες στον Έβρο, τους πνιγμούς στο Αιγαίο, συναντούν τη βαρβαρότητα της αστυνομίας, την εκμετάλλευση από τα αφεντικά, τα μαχαίρια των φασιστών, τον καθημερινό ρατσισμό και την πιθανότητα να βρεθούν φυλακισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα είτε σε αστυνομικά τμήματα είτε σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θέλουν τους μετανάστες φοβισμένους και κλεισμένους στα σπίτια τους. Με αυτήν την καθημερινή βία ερχόμαστε αντιμέτωποι και εμείς εδώ στην ΑΣΟΕΕ που έχουμε βρει το μικρεμπόριο ως λύση για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για να ζήσουμε.

…βαφτίζεται κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια

Στην πράξη η ελευθερία και η ζωή των μεταναστών βρίσκονται στην απόλυτη εξουσία της αστυνομίας. Το κράτος έχει επιλέξει μέσα από ένα πλέγμα ρατσιστικών διοικητικών νόμων να δώσει τη δυνατότητα στους μπάτσους να ελέγχουν τους μετανάστες, να τους συλλαμβάνουν, να τους δικάζουν, να τους φυλακίζουν με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανέναν έλεγχο. Ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των συλληφθέντων της ΑΣΟΕΕ. Οι μπάτσοι συνέλαβαν μετανάστες στο σωρό. Φόρτωσαν σε 4 από αυτούς στημένες κατηγορίες και μετά αποφάσισαν ότι η σύλληψη αυτή τους καθιστά “κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας”. Στόχος η εκδικητική φυλάκισή τους μέχρι 18 μήνες.

Η απάντησή μας είναι:

Αλληλεγγύη και κοινοί αγώνες ντόπιων & μεταναστών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
στους συλληφθέντες της 22/10
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΡΙΤΗ 10/12 9.00

η αφίσα σε pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *